Op Funnygames.nl vind je de leukste verzameling Viking Spelletjes! Je vindt hier maar liefst 10 verschillende Viking Spelletjes, zoals bijvoorbeeld Viking Brawl & Machtige Viking.
Ontdek onze verzameling Viking spellen: spellen met Scandinavische piraten en hun langschepen. Omdat deze Noormannen vaak worden gemythologiseerd vanwege hun gewelddadige aanvallen langs kustgebieden, zijn de meeste games die je hier vindt vechtspelletjes, oorlogs games en zwaardvecht avonturen. Maar afgezien van de rooftochten waarbij het overvallen en plunderen van kloosters en steden gebeurde, werkten de Vikingen ook als boeren en jagers. Verder hebben ze veel gehandeld met andere volken, waarbij ze zeetochten maakten naar Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.
Het Viking tijdperk spant vanaf het einde van de achtste eeuw tot de elfde eeuw. De term Vikingen verwijst naar de Scandinavische mensen die tijdens deze periode handelden en plunderden. Hoewel wij ze nu vaak zien als een verbonden volksgroep, waren ze dat eigenlijk niet. De koninkrijken van Noorwegen, Zweden en Denemarken waren nog niet gevormd toen de vroege Vikingen vertrokken op hun avonturen. Voordat het Latijnse alfabet werd geïntroduceerd in de cultuur van de Vikingen, gebruikte ze runen – symbolen die het schrift van de Vikingen vormde.
De Vikingen gebruikte verschillende soorten schepen. De meest bekende waren de grote, lange sloepen die we langschepen noemen. Dit waren oorlogsschepen die gemaakt waren voor snelheid en behendigheid. Een kleinere sloep die een Karve werd genoemd, kon varen in ondiep water en werd gebruikt voor het vervoer van goederen. De Knarr was een robuust schip dat de zeeën op ging om vracht te vervoeren voor de handel tijdens lange reizen. Overleden Viking leiders werden begraven op hun schip zodat ze naar het hiernamaals konden varen.
In het laatste deel van de 18e en de 19e eeuw was er een hernieuwde interesse in de Vikingen op komst in Europa en de Verenigde Staten. Toen werden Vikingen in verhalen en afbeeldingen geromantiseerd als ruwe en onverzorgde, maar toch ook wel heel erg nobele helden. Wist je dat er helemaal geen bewijs is dat Vikingen ooit helmen met hoorns droegen? Deze helmen zijn niet de nalatenschap van de echte Vikings maar van de kostuumontwerper Carl Emil Doepler, die de gehoornde helm bedacht voor de Ring van de Neveling opera’s van Richard Wagner. Doepler bedacht dat Viking personages er indrukwekkender en goed herkenbaar uit zouden zien met grote hoorns op hun helm. En dat was ook zo: het beeld van Noormannen met gehoornde helmen is hierdoor algemeen geaccepteerd geworden, terwijl het eigenlijk helemaal niet klopt.
Ben jij er klaar voor om je eigen Viking avontuur te beginnen? Pak je zwaard en roei de riemen. Zeil over de gevaarlijkste zeeën op zoek naar goud en een plek om jouw eigen Viking nederzetting te beginnen. Ach, en als het moet dan mag je ook best je gehoornde helm op zetten. Voor het plaatje.